Formació


Dins del projecte Creant Històries Digitals oferim dos tipus de tallers de formació:
  • Un dirigit a professors de Primària i Secundària, que desitgen aprendre el procés per a la creació de relats digitals amb els seus estudiants, i conèixer els usos i les possibilitats educatives d’aquest tipus de narracions. La inscripció pot ser realitzada pel professor, per iniciativa personal, o pot ser tramitada per una institució educativa. Aquest curs té una durada de 30 hores i forma part del PFZ del Servei Educatiu Baix Llobregat V, Cornellà de Llobregat – Sant Joan Despí.
  • L’altre orientat a estudiants d’últims anys de Primària i estudiants de Secundària pertanyents a una mateixa institució educativa. És indispensable que la inscripció la tramiti la institució i que un professor o tutor estigui present en les sessions. quest curs té una durada de 20 hores.

Les activitats de cada taller inclouen:
  • Una presentació i descripció de les possibles històries que es poden crear.
  • Exercicis per a la concepció del propi relat i per a l’escriptura del mateix en un petit guió audiovisual.
  • La creació de recursos gràfics nous per a crear la història (fotografies, vídeos o dibuixos, per exemple).
  • La consecució d’altres recursos que puguin servir per a il·lustrar la història (efectes de so, pistes musicals, fotografies). Per això, qui participi en el taller haurà de recórrer als seus arxius fotogràfics, per exemple, i realitzar recerques d’altres recursos gratuïts existents en Internet.
  • L’enregistrament de la pròpia veu.
  • L’edició o postproducció del relat fent ús d’un programa informàtic.
  • I compartir el treball amb els altres participants en el taller.

En el cas dels docents, a més, s’inclouen activitats per a conèixer els usos educatius d’aquest tipus de relats i experiències significatives.
En ambdós casos, el resultat és un vídeo curt i emotiu, en el qual es barregen la pròpia veu, fotografies noves o antigues, vídeos casolans o creats durant el curs, dibuixos o textos. Aquest vídeo, en format digital, es publica a Internet per a tenir l’oportunitat de compartir la història personal i la pròpia creació.
Horari i calendari dels cursos

L’horari i les dates dels cursos els acordem amb els i les docents, i amb els Instituts per a facilitar la participació. En general són de 3 hores de durada per setmana, encara que també oferim cursos intensius.


(UN PROJECTE DE CITILAB, Cornellà de Llobregat. FONT: http://projectescitilab.eu/edulab/cat/?page_id=48)